ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφουν οι ξένοι επιβάτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

00:01 - 05 Σεπ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Επιστρέφουν οι ξένοι επιβάτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Εικόνα ανάκαμψης στην επιβατική κίνηση από το εξωτερικό παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί σημαντική καθίζηση των αφίξεων προς όφελος των περιφερειακών αεροδρομίων.

Μετά από 5 χρόνια συρρίκνωσης των διεθνών αφίξεων ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) επιδεικνύει και πάλι θετικό πρόσημο στην επιβατική κίνηση με επιβάτες από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά του μήνες Μάιο - Αύγουστο 2013, οι ξένοι επιβάτες στον ΔΑΑ αυξήθηκαν κατά 6,5%,  σε σύγκριση με το 2012, αγγίζοντας τα 1,7 εκατομμύρια.

Αύξηση ξένων επιβατών, μείωση των Ελλήνων

Ειδικότερα για τις πτήσεις με βασικό προορισμό την Αθήνα, η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό ενισχύθηκε κατά 11,6%, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ελληνική πρωτεύουσα ανακτά την ελκυστικότητά της ως τουριστικός προορισμός.
Η συνολική επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την ίδια χρονική περίοδο ανήλθε σε 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη μόλις κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, γεγονός που κυρίως οφείλεται στη μειωμένη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων επιβατών
(-12,4%), λόγω της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Αξίζει να τονιστεί ότι από το σύνολο των ξένων επιβατών που ταξίδεψαν στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα επίπεδα αύξησης, κατά 7,1%, παρουσίασαν όσοι επισκέφθηκαν την πόλη για λόγους αναψυχής, σημειώνοντας μάλιστα διψήφια ποσοστά της τάξεως του 12% κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

aerodromio490 310713

Εντυπωσιακή αύξηση από Μέση Ανατολή, Ελβετία και Τουρκία

Η πιο εντυπωσιακή αύξηση ξένων επιβατών κατά τη θερινή περίοδο προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+69%), καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (+22%), με πρώτους τους Ελβετούς (+41%) και τους Τούρκους (+27%).
Επιπλέον, αγορές όπως η Ρωσία και η Ουκρανία εξακολουθούν να παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση. Από τις χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη συνολική οριακή μείωση κατά 2%, οι Βέλγοι, Ολλανδοί και Σουηδοί επιβάτες σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Ανάκαμψη από Β. Αμερική και Καναδά

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης από υπερατλαντικούς προορισμούς, με τις αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών να σημειώνουν αύξηση 19%, 45% και 9% αντίστοιχα.

Athens airport512

Τελευταία τροποποίηση στις 00:46 - 05 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.