ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Παραδέχεται -έμμεσα- αυξήσεις στα εισιτήρια

11:16 - 01 Οκτ 2015 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σπίρτζης: Παραδέχεται -έμμεσα- αυξήσεις στα εισιτήρια
Επιβεβαιώνει, εμμέσως, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυξήσεις των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών.

Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Χρ. Σπίρτζης παραδέχθηκε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να μην επιβαρυνθεί το σύνολο των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις μεταφορές. Παρά το γεγονός ότι ίδιος διαμηνύει ότι αναζητά τρόπο να μην επιβληθεί ο ενισχυμένος ΦΠΑ, καθίσταται ασαφές πώς είναι δυνατόν αυτό να γίνει με δεδομένο ότι αποτελεί ρητή πρόβλεψη του μνημονίου. Από την άλλη εάν δεν μετακυλήσει στον επιβάτη και απορροφηθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείας η αύξηση του συντελεστή έμμεσης φορολόγησης, αυτές κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή, με δεδομένο ότι τα ταμεία τους είναι ήδη άδεια.

Δείχνοντας παράλληλα το κοινωνικό του πρόσωπο ο κ. Σπίρτζης  σημείωσε ότι «οι άνεργοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ και της ταυτότητάς τους». Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει το πώς θα καλύψουν οι εταιρείες το κόστος δωρεάν μεταφοράς των ανέργων με δεδομένο μάλιστα ότι δεν προβλέπεται κάποιο σχετικό κονδύλι από το υπουργείο Απασχόλησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.