ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΟΛΠ

12:16 - 23 Αυγ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΟΛΠ
Νέο ρεκόρ στους όγκους μεταφορών πέτυχαν οι προβλήτες του ΟΛΠ που διαχειρίζεται η COSCO (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ - Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια στο επτάμηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 14,2% από πέρυσι.

Με τα στοιχεία αυτά η θυγατρική της COSCO στην Ελλάδα «εκτοξεύτηκε» στην πρώτη θέση μεταξύ των οκτώ λιμανιών που διαχείρζεται ο όμιλος εκτός Κίνας, δηλαδή του Σουέζ, της

Τουρκίας, του Βελγίου, της Σιγκαπούρης, της Κορέας και των ΗΠΑ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο Πειραιάς διακινεί πλέον το 30% του συνολικού όγκου που διακινούν και οι 8 τερματικοί μαζί.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, από συνολικά 36 τερματικά που ελέγχει ο κινεζικός κολοσσός ο Πειραιώς καταλαμβάνει στο επτάμηνο, πριν καν η COSCO ξεκινήσει τις επενδύσεις της, την 11η θέση.

 

Στο μεταξύ, οι Κινέζοι προετοιμάζονται εντατικά για τις πρώτες πρωτοβουλίες μετά την ανάληψη του 51% του ΟΛΠ, που αναμένεται να εκδηλωθούν τον Σεπτέμβριο. Οι πρώτες κινήσεις θα είναι ο νέος γενικός κανονισμός εργασίας, ο κανονισμός προσωπικού και η νέα οργανωτική δομή του ΟΛΠ. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα μέτρα που εξετάζεται είναι η καθιέρωση κάρτα εργασίας για τους περίπου 1.180 υπαλλήλους. Επίσης θα έχουν αποφασιστεί τα πρώτα μέτρα για τη ναυπηγοεπισκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.