ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΑ: Καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης η «ολική επαναφορά» μεγάλων ομίλων Κύριο

11:00 - 19 Ιαν 2022 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΕΛΤΑ: Καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης η «ολική επαναφορά» μεγάλων ομίλων
Σε σταθερή τροχιά οικονομικής ανάπτυξης είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που βήμα – βήμα υλοποιούν ένα πλάνο μετασχηματισμού με σημαντικούς σταθμούς. Έτσι, μετά την εθελουσία έξοδο, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας, «κλείδωσε» και η διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ. Πιο συγκεκριμένα, με βάση πληροφορίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιστρέφει η διανομή των λογαριασμών και της ΕΥΔΑΠ, καθώς με δικαστική απόφαση στα τέλη του περασμένου έτους, έκλεισε οριστικά μια διαμάχη που κράτησε περισσότερο από 2 χρόνια, γύρω από τον σχετικό διαγωνισμό της εταιρείας ύδρευσης. Όπως τονίζεται η απόφαση ανέδειξε οριστικά την προσφορά των ΕΛΤΑ ως απολύτως σύννομη και την πλέον συμφέρουσα οικονομικά, απελευθερώνοντας την ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τη διανομή των λογαριασμών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη δικαστική διένεξη  είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους καταναλωτές τους τελευταίους μήνες, λόγω αρρυθμιών που είχαν παρατηρηθεί στην ομαλή διανομή των λογαριασμών ύδρευσης, εξ αιτίας μιας σειράς ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά της προσφοράς των ΕΛΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ, εμποδίζοντας την εταιρεία ύδρευσης, να αποστέλλει εγκαίρως τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα, δε, με στελέχη των ΕΛΤΑ, η επιστροφή της διανομής και των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, αποδεικνύει την εμπέδωση της εμπιστοσύνης της αγοράς προς τα ΕΛΤΑ, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της έγκαιρης αποστολής των λογαριασμών σε όλη την επικράτεια. Με βάση, δε, εκτιμήσεις, η  τάση αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας καθώς έσοδα από τη διανομή λογαριασμών και αλληλογραφίας για μεγάλους πελάτες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 44 εκατ. ευρώ  το 2021. Τελευταία, μάλιστα,  μια σειρά μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, επέλεξε μετά από διαγωνιστική διαδικασία τα ΕΛΤΑ ως πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη ΔΕΗ, τον όμιλο ΟΤΕ/COSMOTE, την Εθνική Τράπεζα, την τράπεζα Eurobank, την τράπεζα Alpha Bank , την Protergia, την Elpedison, τη ΖΕΝΙΘ, τη Nova και τους ασφαλιστικούς ομίλους της Ευρωπαϊκής Πίστης και της Interamerican.

Οι διεθνείς παίκτες

Σημειώνεται ότι είναι ήδη γνωστό ότι ο όμιλος των ΕΛΤΑ έχει συνεργασία με διεθνείς πελάτες, καθώς έχει υπογράψει συμφωνία για τη διανομή των δεμάτων της AMAZON, της ADIDAS και της H& για την ελληνική επικράτεια.. Παράλληλα, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους ομίλους για την υπογραφή συμφωνιών που θα ενισχύσουν το ρόλο του Ομίλου στο last mile του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όλα τούτα, όπως αναφέρεται, ενισχύει τη εμπιστοσύνη των ελληνικών ομίλων προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για την αποστολή της αλληλογραφίας και των λογαριασμών τους καθώς συνδυάζεται και με την αναγνώριση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρει.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.