ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν ΜΜΜ και ταξί

11:32 - 07 Νοε 2022 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Απεργία 9 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν ΜΜΜ και ταξί
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη και θα κάνουν στάσεις εργασίας. Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβε και το συνδικάτο ΣΑΤΑ για τη συμμετοχή των ταξί.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο προορισμό την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου χωρίς το αμάξι τους χρειάζεται να λάβουν υπ' όψην τα εξής:

Mετρό, τραμ και ταξί

  • Οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό, θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών).
  • Το τραμ δεν λειτουργεί από έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Τι θα συμβεί με τα λεωφορεία

Τα λεωφορεία της Αθήνας θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και δεν θα κινούνται όλες τις ώρες της ημέρας, όπως και το μετρό και το τραμ. Ειδικότερα, τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι επιβάτες θα πρέπει να σημειώσουν πως τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Τα τρόλεϊ, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον Προαστιακό, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ κάτι που σημαίνει ότι καθ’ όλο το 24ωρο τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια με την κινητοποίηση να αφορά όλες τις κατηγορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 07 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.