ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: «Ελεύθερη πτώση» στα καθαρά κέρδη της BBVA για το γ' τρίμηνο

10:55 - 31 Οκτ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου υποχώρησαν 82% καθώς η τράπεζα εξοικονόμησε δις. ευρώ για να καλύψει τις ζημιές από την αγορά ακινήτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία με βάση το ενεργητικό, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 146 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, υποχωρώντας από τα 804 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 166 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες της Ισπανίας πρέπει να προσαρμόσουν τα κεφάλαια των προβλέψεών τους έτσι ώστε να συμμορφωθούν με τα δύο κυβερνητικά ψηφίσματα που υποχρεώνουν τα πιστωτικά ιδρύματα να καλύψουν ευρύτερες ζημιές από το real estate και την κατασχεθείσα ακίνητη περιουσία.

Η BBVA ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στα δύο τρίτα των αναγκαίων προβλέψεων στο εννεάμηνο, αφού έχει ήδη 
εξοικονομήσει 2,87 δις. ευρώ, τα 1,6 δις. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο. Το πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βρει τα εναπομείναντα 1,57 δις. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας, αυξήθηκαν 18% στα 3,88 δις. ευρώ στο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,8 δις. ευρώ.

Η BBVA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη στο εννεάμηνο υποχώρησαν 47% στα 1,66 δις. ευρώ. Η τράπεζα στο γ΄ τρίμηνο ενοποίησε και την Unnim, ένα μικρό πιστωτικό ίδρυμα της Καταλονίας που αγόρασε, στα κέρδη της. 

Αυτό οδήγησε στην αύξηση των bad loans, τα οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου αντιστοιχούσαν στο 4,8% του βιβλίου δανείων της τράπεζας, από το 4,1% πριν από ένα χρόνο.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.