ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου «τρέχει» στην Attica Bank

13:36 - 16 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου «τρέχει» στην Attica Bank
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ενέκρινε την Πέμπτη το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας να "μαζέψει" περαιτέρω τα κόστη.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018, ενέκρινε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αφού έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και το επιχειρησιακό της πλάνο, το οποίο έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη διατήρηση ομαλού εργασιακού κλίματος.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, ενώ θα συνοδευτεί από συνολική αναδιοργάνωση των δομών της τράπεζας. Στο προσεχές διάστημα, η Αττικής θα αναβαθμίσει τα πληροφοριακά της συστήματα και θα προχωρήσει σε ψηφιοποίηση υπηρεσιών, δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Στόχος είναι ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των 4 συστημικών τραπεζών. Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Attica Bank απασχολεί 787 άτομα, ενώ τα καταστήματα της τράπεζας ανέρχονται σε 55.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.