ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΕΠΕΤΕ: Πώς επηρεάζει τους συνταξιούχους η απόφαση του Αρείου Πάγου

17:21 - 05 Ιαν 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΛΕΠΕΤΕ: Πώς επηρεάζει τους συνταξιούχους η απόφαση του Αρείου Πάγου
Ανατρέπονται οι προσδοκίες των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για επιστροφή των συντάξεών τους από το ΛΕΠΕΤΕ στα προ περικοπών επίπεδα, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, προσβάλλοντας απόφαση πρωτοδικείου την οποία είχαν κερδίσει οι συνταξιούχοι που είχαν αιτηθεί να καλύπτει το τραπεζικό ίδρυμα τα ελλείμματά του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το Πρωτοδικείο δεν έλαβε υπόψη του σημαντικές πτυχές του ζητήματος. Μία από αυτές, ήταν ότι το τραπεζικό ίδρυμα είχε στο παρελθόν κάνει ξεκάθαρο μέσω ανακοινώσεών του, προς τους συνταξιούχους ότι οι ταμειακές διευκολύνσεις που πραγματοποιεί προς το ΛΕΠΕΤΕ δεν σημαίνουν ότι η Τράπεζα αναλαμβάνει και τη δέσμευση ή υποχρέωση να καλύπτει τυχόν ελλείμματα του Λογαριασμού.

Η απόφαση επιστρέφει έτσι ξανά στο Πρωτοδικείο για επανεκδίκαση με κρίσιμες παρατηρήσεις, όπως οι παραπάνω. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για τους συνταξιούχους καθώς η υπόθεση θα επανεκδικαστεί με βάση επισημάνσεις που απορρίπτουν θέσεις των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα προχωρήσει κανονικά ο επανυπολογισμός των συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ που βάσει διάταξης προβλέπεται να γίνει το 2024. Επίσης, οι  συντάξεις του ΛΕΠΕΤΕ είναι πλέον απίθανο να επιστρέψουν στα προ περικοπών επίπεδα. Τέλος, εκτιμάται ότι θα  παραμείνουν περίπου σε επίπεδα που είναι ανάλογα με αυτά που καταβάλλονται από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.