ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες-Τι περιθώρια ανόδου «βλέπει» Κύριο

16:40 - 02 Νοε 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
JP Morgan: Αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες-Τι περιθώρια ανόδου «βλέπει»
Αισιόδοξοι για τις προοπτικές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είναι αναλυτές της JP Morgan, οι οποίοι είχαν μπαράζ επαφών με στελέχη των ελληνικών τραπεζών και κατέγραψαν τα νέα δεδομένα για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας.

Μετά τις επαφές που πραγματοποίησαν τα στελέχη του αμερικανικού οίκου, ανέφεραν πως οι διοικήσεις των τραπεζών είναι αισιόδοξες αναφορικά με τους στόχους για αποδοτικότητα κεφαλαίων (Return on Tangible Equity - ROTE) στο 8-10% το 2022-23.

«Το κλίμα είναι θετικό και το μήνυμα είναι αισιόδοξο: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει την ατζέντα των φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων, οι τράπεζες βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιτύχουν μονοψήφιους δείκτες κόκκινων δανείων και, έπειτα από χρόνια δυσκολιών, η εστίαση στρέφεται τώρα στη διατηρήσιμη ανάπτυξη των τραπεζών και την τροχιά των αποδόσεών τους», σημείωσαν επίσης οι αναλυτές της JP Morgan.

Νέες τιμές στόχοι

Η JP Morgan βλέπει περιθώρια ανόδου έως και 35% στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών διατηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, πλην της Πειραιώς, για την οποία συστήνει ουδετερότητα (neutral).

Η Eurobank παραμένει η πρώτη επιλογή για την JP Morgan, ενώ οι τιμές - στόχοι της για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ως εξής:

Alpha Bank: 1,5 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 35%

Eurobank: 1,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%

Εθνική Τράπεζα: 3,30 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 20%

Τρ. Πειραιώς: 1,90 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%

«Κόκκινα» δάνεια

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των NPEs, η JP Morgan σημειώνει ότι η μείωση, μέσω τιτλοποιήσεων, κινείται ταχύτερα απ’ όσο προβλεπόταν και οι κίνδυνοι εκτέλεσης στο μέτωπο αυτό από εδώ και στο εξής περιορίζονται.

Eurobank και Εθνική Τράπεζα αναμένεται να φτάσουν σε μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, ενώ η Alpha Bank και η Πειραιώς θα ακολουθήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Αυτό είναι σημαντικό σημείο καμπής για τον κλάδο καθώς προηγήθηκαν μία επώδυνη κια πλέον δεκαετία.

Αν ληφθούν όλες οι παράμετροι υπόψη, οι τράπεζες είναι αισιόδοξες για ομαλοποίηση του κόστους κινδύνου (CoR) κατά 50-80 μονάδες βάσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 02 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.