ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Αναμένει ένα ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες Κύριο

13:29 - 04 Νοε 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
JP Morgan: Αναμένει ένα ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες
Ισχυρές επιδόσεις αναμένει ο επενδυτικός οίκος JP Morgan για τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία θα δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan διατηρεί τις συστάσεις των τραπεζών αμετάβλητες σε «overweight» και δίνει τιμές στόχους με υψηλά περιθώρια ανόδου και για τις τέσσερεις τράπεζες. Για την Εθνική Τράπεζα θέτει την τιμή στόχο στα €4,5, για την Alpha Bank θέτει την τιμή στόχο στα €1,4, για την Eurobank θέτει την τιμή στόχο στα €1,5 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς θέτει την τιμή στόχο στα €2,20.

Alpha Bank

Όσον αφορά στην Alpha Bank, ο οίκος προβλέπει ότι η τράπεζα θα παρουσιάσει ισχυρά καθαρά κέρδη 105 εκατ. ευρώ αυτό το τρίμηνο, που μεταφράζονται σε 7,3% αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων ROTE (8,5% προσαρμοσμένο για τα υποτιθέμενα έκτακτα έξοδα).

Παράλληλα, αναμένει μια ισχυρή πάνω γραμμή εσόδων που υποστηρίζεται από τα υψηλότερα υπόλοιπα δανείων, από το χαρτοφυλάκιο τίτλων, και την ακόμη περιορισμένη αύξηση των επιτοκίων.

Ο αμερικανικός οίκος βλέπει μείωση των αμοιβών κατά 6% σε τριμηνιαία επίδοση σε δημοσιευμένη βάση, ωστόσο αυτό αποτελεί καθαρά μια αντανάκλαση της πρόσφατης πώλησης των δραστηριοτήτων από τη Nexi, και η αρνητική επίπτωση αντισταθμίζεται πλήρως στη γραμμή του κόστους, οδηγώντας σε 5% χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα σε τριμηνιαία βάση.

Eurobank

Σχετικά με την Eurobank αναμένει ένα ακόμα ισχυρό τρίμηνο, με γνώμονα τα σταθερά βασικά έσοδα, με αποτέλεσμα η τριμηνιαία αποδοτικότητα ROTE να διαμορφωθεί σε 11,6%.

Προβλέπει ότι ο δείκτης FLB3 CET1 θα αυξηθεί κατά 30μ.β. QoQ οδηγώντας την κατώτατη γραμμή. Προβλέπουμε ελαφρώς υψηλότερο κόστος κινδύνου στις 70 μ.β. έναντι των προβλέψεων της διοίκησης για το 2022 στις 65μ.β., αν και χωρίς υποκείμενη επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού.

Εθνική Τράπεζα

Η JP Morgan, βλέπει τα βασικά έσοδα της Εθνικής Τράπεζας να αυξάνονται σε τριμηνιαία βάση λόγω της υγιούς επέκτασης των δανείων και της περαιτέρω στήριξης του περιθωρίου κέρδους, με συνεχιζόμενες σταθερές προμήθειες.

Προβλέπει μια ομαλοποίηση των κερδών από τις συναλλαγές αυτό το τρίμηνο (μετά από μια πολύ ισχυρό πρώτο εξάμηνο), καθώς και κάποια υψηλότερη υποκείμενη πίεση κόστους δεδομένου του πληθωριστικού περιβάλλον, και κόστος κινδύνου 70 μονάδες βάσης σύμφωνα με το guidance για το οικονομικό έτος 2022.

Τράπεζα Πειραιώς

Η JP Morgan αναμένει επιπλέον σταθερά τριμηνιαία αποτελέσματα από την Τράπεζα Πειραιώς με υγιή καθαρή πιστωτική επέκταση, αύξηση του περιθωρίου κέρδους που σχετίζεται με τα επιτόκια, και ανθεκτικά έσοδα από προμήθειες. «Προβλέπουμε ότι το τριμηνιαίο κόστος θα αυξηθεί ελαφρώς λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς και της μερικής καταχώρησης των προηγουμένων εξόδων εθελουσίας (VES 60 εκατ. ευρώ για το 2022), εκ των οποίων το ήμισυ εγγράφεται αυτό το τρίμηνο», τονίζεται σε σχετική έκθεση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.