ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Axia Research: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες Κύριο

14:18 - 29 Νοε 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Axia Research: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Η Axia Research προχώρησε σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση «buy» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, η Axia Research θέτει την τιμή-στόχο στα 1,7 ευρώ από τα 1,6 ευρώ για την Alpha Bank, στα 1,6 ευρώ για τη Eurobank, στα 5,4 ευρώ από τα 5,2 ευρώ για την Εθνική και στα 2,5 ευρώ από 2,2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, για το 2023, η Axia «βλέπει» ότι μια μεγάλη γκάμα παραγόντων θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην πορεία της οικονομίας.

Για παράδειγμα, μιλάει για τον ρυθμό και την έκταση της ανατιμολόγησης των υποχρεώσεων, όπως η αύξηση του κόστους καταθέσεων και χρηματοδότησης  που αντισταθμίζει την αύξηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων.

Από την άλλη, τονίζει τις επιπτώσεις από την επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κόκκινα δάνεια, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μεγάλη ρευστότητα. 

Ωστόσο, παρά την αστάθεια, οι ευνοϊκές μακροοικονομικές τάσεις θέτουν τους πυλώνες για την υπερ-απόδοση των ελληνικών τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.