ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν μια εξαιρετική επενδυτική εναλλακτική

11:24 - 30 Νοε 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν μια εξαιρετική επενδυτική εναλλακτική
Ως σημαντική επενδυτική λύση χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank, τονίζοντας ότι εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι ελληνικές παρουσιάζονται περισσότερο ισχυρές.

«Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες  έχουν παραμείνει εκτός των ραντάρ των επενδυτών καθώς ο κόσμος εξακολουθούσε να ανησυχεί υπερβολικά για τις τράπεζες που είναι πιο επιρρεπείς στην κατάρρευση», τονίζουν οι αναλυτές του οίκου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει μία μεγάλη αναδιάρθρωση και είναι τώρα πιο ισχυρές».

Παράλληλα, ο οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» που έχει εκδώσει για την Εθνική  την Alpha Bank, υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά, επιβεβαιώνουμε την άποψή μας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα πρέπει να αγνοούνται πια από τους επενδυτές, αν και η σχετικά μικρή κεφαλαιοποίησή τους τις καθιστά λιγότερο προσβάσιμες για τα μεγάλα funds που αναζητούν επενδύσεις».

Θετικά μηνύματα έρχονται και από τις οικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα, οι οποίες εν συγκρίσει με άλλες οικονομικές τις Ευρώπης παρουσιάζονται πολύ ισχυρές. Η Deutsche Bank επικαλείται τις προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη κοντά στο 6% το 2022, γύρω στο 1% το 2023 και στο 2% το 2024. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.