ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Μεγάλο ενδιαφέρον στο Λονδίνο για δύο ελληνικές τράπεζες Κύριο

12:10 - 14 Φεβ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
HSBC: Μεγάλο ενδιαφέρον στο Λονδίνο για δύο ελληνικές τράπεζες
Υψηλό ενδιαφέρον για τις ελληνικές και τις τουρκικές τράπεζες καταγράφεται στην επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου, σύμφωνα με νέο report της βρετανικής HSBC.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η τράπεζα στην έκθεσή της, πρόσφατα είχε συναντήσεις με αρκετούς επενδυτές στο Λονδίνο σχετικά με τους καταλύτες που θα μπορούσαν να επεκτείνουν το ράλι των τραπεζών, και φάνηκε ότι το ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες ήταν μεγάλο. 

Η βρετανική τράπεζα υπογραμμίζει ότι το ενδιαφέρον ήταν «αξιοπρεπές» και για τις τουρκικές τράπεζες, αλλά από διαφορετική οπτική.

Όσον αφορά στις ελληνικές τράπεζες, οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τις θέσεις τους, ενώ η HSBC σημειώνει ότι το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί με το πρόσφατο ράλι από τη Eurobank και την Εθνική σε Πειραιώς, Alpha (και Τράπεζα Κύπρου) για τις χαμηλότερες αποτιμήσεις τους.

Οι περισσότεροι επενδυτές συμφώνησαν ότι η Πειραιώς προσφέρει τον καλύτερο κίνδυνο/ανταμοιβή, ακόμη και μετά την επανατιμολόγησή της, διότι τελεί υπό διαπραγμάτευση στο χαμηλότερο P/B που αναμένεται για το 2023 στην κάλυψη των τραπεζών της περιοχής, παρά το αξιοπρεπές ROTE 10%.

Πολλαπλοί καταλύτες

Μεταξύ άλλων, στο report της η τράπεζα σημειώνει ότι η «άποψή μας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν πολλαπλούς καταλύτες τους επόμενους 12 μήνες ήταν επίσης ευπρόσδεκτη».

Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν «ανοδικό κίνδυνο» για το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NII), πιστεύοντας ότι οι τράπεζες έδωσαν πολύ συντηρητική καθοδήγηση για το θέμα της μετακύλισης των αυξανόμενων επιτοκίων στις καταθέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.