ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας (Eurobank): Επαναγορά του 1,4% του ΤΧΣ μέσα στο 2023 Κύριο

21:25 - 09 Μαρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας (Eurobank): Επαναγορά του 1,4% του ΤΧΣ μέσα στο 2023
Tην επαναγορά του 1,4% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει θέση ως στόχο για το 2023 η Eurobank. Η πρόθεση της τράπεζας έχει συζητηθεί εκτενώς με τον SSM και η διοίκηση έχει λάβει θετικό feedback.

Αυτό τόνισε ο CEO της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

H επίσημη πρόταση προς το ΤΧΣ για την αγορά των μετοχών που διαθέτει το Ταμείο, σε τιμή που θα είναι κάτω από το book value, θα γίνει όπως είπε στις αρχές του β’ εξαμήνου του 2023. Η πρόταση θα αφορά 52.080.673 μετοχές που κατέχει το Ταμείο και οι οποίες αντιστοιχούν στο 1,40% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Για το β’ εξάμηνο του έτους προσδιόρισε η διοίκηση της Eurobank και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αξιολογώντας την πρόοδο της οικονομίας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος, που όπως είπε, έχει βελτιώσει σημαντικά την κεφαλαιακή του θέση και το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Να σημειωθεί πως ο Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι «η ανταμοιβή των μετόχων αποκτά πλέον κεντρική θέση στη στρατηγική του Ομίλου» και όπως δήλωσε «το επόμενο έτος στοχεύουμε στη διανομή τουλάχιστον του 25% των ετήσιων κερδών, με τη μορφή μερίσματος ή και επαναγοράς ιδίων μετοχών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.