ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας-Credit Suisse: Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στα AT1

14:37 - 20 Μαρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στουρνάρας-Credit Suisse: Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στα AT1
«Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στα ομόλογα ΑΤ1 της Credit Suisse», σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και ότι η έκθεση στην Credit Suisse είναι σχεδόν μηδενική.

Η παραπάνω δήλωσε έρχεται μετά την είδηση ότι ομόλογα τύπου AT1 της Credit Suisse συνολικής αξίας 17 δισ. δολαρίων πρόκειται να εκμηδενιστούν σε αξία. Αυτό, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις ήδη ταραγμένες παγκόσμιες αγορές οδηγώντας σε μεγάλη πτώση του συγκεκριμένου είδους χρέους, ξεκινώντας από τις ασιατικές συναλλαγές από το πρωί της Δευτέρας.

Νωρίτερα, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), στην οποία χαιρετίζουν τη συνολική δέσμη μέτρων που έλαβαν οι ελβετικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Πιο συγκεκριμένα, και οι τρεις φορείς επισημαίνουν ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας παραμένει ανθεκτικός, καθώς διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 20 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.