ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες Κύριο

13:20 - 06 Ιουν 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωράει η Goldman Sachs, σημειώνοντας ότι υπολογίζει περιθώρια για άνοδο κατά μέσο όρο στο 25%.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,95 ευρώ από τα 1,70 ευρώ, εντοπίζοντας περιθώρια ανόδου 42% και δίνοντας σύσταση αγοράς.

Για τη Eurobank, ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 1,70 ευρώ από 1,55 ευρώ προηγουμένως, με περιθώριο ανόδου 16% και σύσταση neutral. Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, ο οίκος δίνει στόχο στα 6,90 ευρώ από 6,20 ευρώ και υπολογίζει τα περιθώρια ανόδου στο 21%, με σύσταση αγοράς.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, ο στόχος ανεβαίνει στα 3,35 ευρώ από τα 2,75 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 21% και σύσταση αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs τρεις παράγοντες στηρίζουν την εκτίμηση για ράλι στις τραπεζικές μετοχές. Αρχικά, ένας παράγοντας είναι η πιθανή ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα περιθώρια για προς τα επάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και η προοπτική να παρουσιαστούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών να καταβάλλουν μερίσματα.

Μεταξύ άλλων, η επενδυτική τράπεζα χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα του κλάδου για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς αυτά ήταν κατά μέσο όρο κατά 24% υψηλότερα των προβλέψεων σε επίπεδο προ φόρων κερδών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.