ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Σε επίπεδα 2019 και τον Οκτώβριο Κύριο

11:27 - 11 Οκτ 2022 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Σε επίπεδα 2019 και τον Οκτώβριο
Οριακά κάτω από τις επιδόσεις του 2019, της χρονιάς-ρεκόρ για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό βρίσκεται το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία των πρώτων 9 ημερών του Οκτωβρίου η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας είναι στο 0,39%.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το μικρό κενό αυτό οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είναι ακόμη σε ισχύ στην Ασία λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεπτέμβριος έκλεισε στο -3,9% σε σχέση με το 2019 ως προς την επιβατική κίνηση, με την κίνηση εσωτερικού να βρίσκεται στο συν 1,5% και τη διεθνή κίνηση να σημειώνει μονοψήφια πτώση 6,3% συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα.

Βέβαια, ενόψει του 2023 λόγω καυσίμων και πληθωρισμού - που ενδεικτικά στην Ελλάδα έφτασε το 12% - υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός , ωστόσο οι μεγάλες επενδύσεις σε στόλους των αεροπορικών και η συνακόλουθη αναζήτησή αεροδρομίων βάζει την Αθήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος .

Στο φόντο αυτό, τις δυνατότητες εδραίωσης της Αθήνας ως προορισμού θα εξετάσει η διοίκηση του αεροδρομίου στην παγκόσμια σύναξη του κλαδου στο Χιουστον των ΗΠΑ τις επόμενες μέρες όπου θα έχει επαφες με αεροπορικές.

Εν τω μεταξύ με βάση παράγοντες της αγοράς των αεροπορικών, νέες αφίξεις ετοιμάζονται να γίνουν  στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με νέες εταιρίες, είτε με πύκνωση δρομολογίων,  είτε πολλαπλασιάζοντας τα δρομολόγιά τους προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εμπλουτίζοντας το πτητικό τους έργο με νέους προορισμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.