ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AEGEAN: Νέα υπηρεσία ψηφιακής κάρτας επιβίβασης, μέσω gov.gr

13:59 - 24 Φεβ 2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
AEGEAN: Νέα υπηρεσία ψηφιακής κάρτας επιβίβασης, μέσω gov.gr
Τις δυνατότητες του gov.gr αξιοποιεί η «Aegean», δημιουργώντας μία νέα ψηφιακή υπηρεσία για την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία επιτρέπει την άμεση ψηφιακή ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών κατά την επιβίβαση και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, η εταιρεία φέρνει πρώτη στην Ελλάδα την υπηρεσία «Digital ID», καθιστώντας ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο τον έλεγχο των στοιχείων των επιβατών κατά την επιβίβασή τους.

Η νέα υπηρεσία που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του AEGEAN App, επιτρέπει στους επιβάτες εσωτερικού της «Aegean» και της «Olympic Air», μετά την πραγματοποίηση του check in και σε μόλις λίγα, απλά βήματα να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε επιβάτη, επισπεύδοντας και απλουστεύοντας τη διαδικασία ελέγχου κατά την επιβίβαση. Για την επίτευξη της πιστοποίησης του χρήστη και την επαλήθευση των στοιχείων των επιβατών, η υπηρεσία «Digital ID» της «Aegean», είναι διασυνδεμένη με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Gov.gr Wallet και πληροί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και κρυπτογράφησης βάσει προδιαγραφών, για διαδικτυακές συναλλαγές.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της υπηρεσίας «Digital ID», πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 24 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.