ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Προς νέα αναβολή του διαγωνισμού Κύριο

09:05 - 24 Μαρ 2022 | ΜΕΤΑΛΛΑ
ΛΑΡΚΟ: Προς νέα αναβολή του διαγωνισμού
Δικαστική απόφαση ουσιαστικά μπλοκάρει τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς για τη ΛΑΡΚΟ, τουλάχιστον μέχρι να συζητηθούν στο δικαστήριο στις 6 Μαϊου 2022 οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα σωματεία εργαζομένων. Μια απόφαση, που προσωρινά «παγώνει» τη διαδικασία διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων.

Με βάση τα νέα δεδομένα, αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει άλλη μια παράταση στις διαδικασίες των διαγωνισμών και δεν θα υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ θα κοινοποιήσει τις απολύσεις των 1.060 εργαζομένων της μεταλλουργίας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου ή το αργότερο εντός του πρώτου 15νθημέρου. Κι αυτό γιατί πρέπει να συμπληρωθούν 20 ημέρες από τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, που έκρινε στις 11 Μαρτίου  σύννομες τις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να προσδιοριστούν οι αποζημιώσεις για ένα μέρος των εργαζομένων, με βάση την εκκαθάριση του Μαρτίου, ενώ υπάρχει και ένα άλλο μέρος, η σύμβαση των οποίων ολοκληρώνεται τον Απρίλιο.

 Βέβαια, όπως ανέφεραν πηγές που παρακολουθούν από κοντά την όλη διαδικασία της αποκρατικοποίησης, οι επενδυτές είναι ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις αν και οι διοικήσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών  εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει και πάλι μετάθεση της προθεσμίας των προσφορών, ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για την αρνητική έκβαση των διαγωνισμών. Οι φόβοι που εκφράζονται, έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη επενδυτική απροθυμία να αναληφθούν πολύ μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ΛΑΡΚΟ, σε συνδυασμό με την επιβολή και τυχόν προστίμων για παραλείψεις παρελθόντων ετών.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.