ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς εθελούσια έξοδο στη ΔΕΗ

10:33 - 09 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Προς εθελούσια έξοδο στη ΔΕΗ
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά και νέες προσλήψεις στις εταιρίες του ομίλου προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ.Παναγιωτάκης. Παράλληλα απεύθυνε νέα πρόσκληση σε εγχώριους παραγωγούς ρεύματος και βιομηχανίες να συμμετάσχουν στον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της εθελουσίας, αλλά και στο θέμα των προσλήψεων με αφορμή τη μεταφορά της εταιρίας στο Υπερταμείο χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο θεσμό ως «ευεργετικό». Όπως είπε, με το Υπερταμείο θα είναι πιο εύκολες για παράδειγμα οι προσλήψεις προσωπικού που θέλουμε.

Για την εθελουσία είπε πως ο μέσος όρος ηλικίας των 10.600 εργαζομένων είναι τα 50 χρόνια. Πρόσθεσε ότι μπορούν να καλυφθούν κενά με νέους εργαζόμενους εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό λειτουργικά κόστη. Ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη με βάση τη μελέτη της McKinsey, την οποία και αναμένει.

Αναφορικά με το προσωπικό στις προς πώληση μονάδες, είπε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στους νέους ιδιοκτήτες για πέντε χρόνια.

Συμπλήρωσε, όμως, πως οι νέοι σε ηλικία θα μεταφερθούν στους νέους επενδυτές που θα αποκτήσουν τις μονάδες, κάποιοι θα απορροφηθούν από τη ΔEΗ και άλλοι θα αποχωρήσουν με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο θα προβλέπει κίνητρα.

Ο πρόεδρος της εταιρίας έκανε ειδική αναφορά στη μονάδα της Μεγαλόπολης που απασχολεί 1.500 άτομα. Ανήγγειλε ακόμη και την κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο θα επιλύει την αδικία του τρόπου υπολογισμού της αποζημίωσης απόλυσης με το εφάπαξ συνταξιοδότησης. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση επιπλέον κινήτρων.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτάκης έκανε γνωστή και τη σύσταση κοινής εταιρίας με τη General Electric στην οποία θα μεταφερθεί το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για τις μονάδες παραγωγής.

Ανοικτή πρόσκληση στους επενδυτές

Με αφορμή τον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, ο κ. Παναγιωτάκης έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές κινεζικές εταιρίες αλλά και από δύο εγχώριους παραγωγούς.

Ο ίδιος απηύθυνε νέα πρόσκληση προς ηλεκτροπαραγωγούς και βιομηχανίες να συμπράξουν σε σχήματα και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημείωσε, οι νέες εταιρίες και οι μονάδες τους θα μπορούν να κάνουν διμερή συμβόλαια εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικές τιμές για τα εργοστάσια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.