ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MOH: Στρατηγική ανάπτυξης με έμφαση σε καινοτομία, λιανική και ΑΠΕ

12:47 - 26 Νοε 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
MOH: Στρατηγική ανάπτυξης με έμφαση σε καινοτομία, λιανική και ΑΠΕ
Έμφαση στην ανάπτυξη στον κλάδο της λιανικής, των ΑΠΕ αλλά και της δραστηριότητας του διυλιστηρίου με καινοτόμα προϊόντα περιλαμβάνει η στρατηγική της Motor Oil όπως την περιέγραψε κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του γ´ τριμήνου του ομίλου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Π. Τζαννετάκης.

Παράλληλα ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε ότι το θέμα της διανομής μερίσματος, κάτι που έχει δώσει μεγάλες αξίες στους μετόχους τα τελευταία χρόνια, θα αποφασιστεί μέχρι το Μάρτιο και θα εξαρτηθεί από το πως θα κλείσει η φετινή χρήση αλλά και από το εάν θα έχει βελτιωθεί το περιβάλλον της αγοράς και οι επιδόσεις του ομίλου το 2021.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή του ομίλου ΜΟΗ στην Optima Bank θα μειωθεί έτι περαιτέρω από το σημερινό 42%. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση ποσοστού έως 7% στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ενώ θα ακολουθήσει μια ακόμη πώληση ποσοστού 6%. Να σημειωθεί ότι χθες αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ύψους 80 εκατ. ευρώ που αναμένεται να οδηγήσει το μερίδιο του Ομίλου στα επίπεδα του 15-20%.

Σε σχέση με την αγορά η διοίκηση σημείωσε ότι η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της εταιρείας επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ενώ τα μεγέθη συνεχίζουν να βελτιώνονται, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ΑΠΕ, η διοίκηση τόνισε ότι στόχος είναι ο όμιλος να φτάσει τα 300MW έργων σε λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση και χρονοδιάγραμμα, κάτι που πιθανόν να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, η διοίκηση επανέλαβε το ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.