ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Next e.Go «πάει» Ελλάδα για δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Κύριο

22:19 - 15 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η Next e.Go «πάει» Ελλάδα για δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης από το βήμα της Βουλής ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί μια πολύ σημαντική επένδυση, όπως αυτή της Microsoft και της Pfizer, στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Την πρόθεση για την δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα φέρεται να έχει εκφράσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.Go που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε πρώτη φάση ο επικεφαλής της Next e.Go θα υπογράψει την Τετάρτη σε διαδικτυακή εκδήλωση μνημόνιο συναντίληψης με το Enterprise Greece, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού για την οικονομική διπλωματία Κ. Φραγκογιάννη.

Από γερμανικής πλευράς, το μνημόνιο συναντίληψης θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Ποια είναι η Next e.GO

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Γκίντερ Σου, κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας. 

Στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται περίπου 450 άτομα, τα οποία δουλεύουν σε ευέλικτες ομάδες με μια  για την παραγωγή αποδοτικών και ιδιαίτερα ανθεκτικών ηλεκτρικών οχημάτων, ιδανικά για μικρές αποστάσεις.

Από το 2018 η εταιρεία κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στη βιομηχανική περιοχή Άαχεν.

Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε έφερε το λογότυπο e.GO Life το οποίο πωλούνταν κάτω από τις 16.000 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.