ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεκλειδώνει» το project φωτοβολταϊκών έργων 2 GW μεταξύ ΔΕΗ-RWE

23:40 - 02 Φεβ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Ξεκλειδώνει» το project φωτοβολταϊκών έργων 2 GW μεταξύ ΔΕΗ-RWE
Το «πράσινο» φως από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της γερμανικής RWE απομένει για την οριστικοποίηση της σύμπραξης των δύο εταιρειών στον τομέα της Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προκειμένου να «ξεκλειδώσει» ένα project φωτοβολταϊκών έργων 2 GW, κυρίως στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση της συμφωνίας αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Την υλοποίησή της θα αναλάβει ένα κοινό εταιρικό σχήμα, στο οποίο οι δύο εταιρείες θα κληθούν να συνεισφέρουν εξίσου σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών και τα έργα θα «τρέξουν» με το ρυθμό που θα επιτρέψουν οι αδειοδοτήσεις.

«Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένει ισχυρό», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή «τη σημαντική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και της RWΕ».

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός με την δική του παρουσία και «του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, του επικεφαλής της RWE δρ Ρολφ Μάρτιν Σμιτς και του συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης Κώστα Μουσουρούλη συζητήσαμε τη σημαντική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και της RWΕ. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα παραμένει ισχυρό».

Σε πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος της RWE Γεώργιος Πατεράκης επιβεβαίωσε ότι οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει στους βασικούς όρους της συμφωνίας. Μίλησε για «πολλά υποσχόμενη συνεργασία», προσθέτοντας ότι σύντομα οι δύο εταιρείες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν περισσότερες και πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η ΔΕΗ και η RWE έχουν υπογράψει από τον περασμένο Μάρτιο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης στην Ελλάδα μέχρι το 2028. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι 100% θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και έχει τοποθετηθεί δυναμικά στον ελληνικό χώρο των ΑΠΕ.

Η στρατηγική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 03 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.