ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα

12:59 - 16 Νοε 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Moody's: Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα
Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να παραμείνουν οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας, τονίζει η Moody's Investors Service σε ανάλυση που έδωσε σήμερα (16/11) στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αναφέρει ότι «περιμένουμε οι τιμές χονδρικής στις τιμές ενέργειας να παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, αν και με σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρώπης».

«Και αυτό παρά την εκτίμηση μας για χαμηλότερη ζήτηση ενέργειας το 2022 και το 2023 λόγω του πλήγματος που έχει υποστεί η βιομηχανική ζήτηση ως αποτέλεσμα των υψηλών τιμών στην ενέργεια αλλά και των εθελοντικών μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας», προσθέτει.

Σημαντικές πιέσεις για τον κλάδο της ενέργειας

Ο οίκος τονίζει σε άλλο σημείο της ανάλυσής του ότι οι περιορισμοί στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου και τα τεχνικά προβλήματα στους γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς πιέζουν ολόκληρη την περιοχή.

Η Γαλλία και η Γερμανία καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα της κατανάλωσης στη δυτική Ευρώπη σε μια διασυνδεδεμένη αγορά.

Με δεδομένη την ανάγκη για φυσικό αέριο και σε πολλές άλλες βιομηχανίες, αναμένεται αναζωογόνηση της ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα με αποτέλεσμα η προσπάθεια απεξάρτησης από τον άνθρακα να καθυστερήσει, σημειώνει η Moody's.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.