ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική μείωση στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ τον Απρίλιο Κύριο

23:57 - 20 Μαρ 2023 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σημαντική μείωση στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ τον Απρίλιο
Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο προχωρά η ΔΕΗ, καθώς η τιμή για τον επόμενο μήνα διαμορφώνεται στα 16,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε επίπεδα 15,8% κάτω από τα 19,5 σεντς που είναι η τιμή για το Μάρτιο (και 19,9 σεντς το Φεβρουάριο).

Συγκεκριμένα, η τιμή για το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και για κατανάλωση έως 500 kWh το μήνα, διαμορφώνεται στα 16,5 λεπτά ανά KWh.

Για κατανάλωση πάνω από 500 kWh το μήνα, η τιμή διαμορφώνεται στα 17,7 λεπτά ανά KWh. Το νυχτερινό ανέρχεται σε 12,4 λεπτά ανά KWh.

Η τελική τιμή καταναλωτή εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης στην κατανάλωση ρεύματος, που ανακοινώνει κάθε μήνα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η επιδότηση διαμορφώνεται σε επίπεδο που διασφαλίζει ότι η τελική τιμή της ΔΕΗ, που είναι το σημείο αναφοράς, καθώς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, θα διατηρείται στο επίπεδο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Η καθοδική πορεία των τιμολογίων σημαίνει αντίστοιχα δραστικό περιορισμό της επιδότησης των τιμολογίων από το κράτος, η οποία διαμορφώνεται κάθε μήνα με στόχο τη συγκράτηση των τιμών για τους πελάτες της ΔΕΗ στα 15-16 λεπτά, δηλαδή κοντά στο σημείο που διαμορφώνονται τον Απρίλιο χωρίς την επιδότηση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση των τιμολογίων του Απριλίου από το σύνολο των προμηθευτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:02 - 21 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.