ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλάνο για κατασκευή υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος στην Αστυπάλαια

08:44 - 06 Ιουν 2023 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πλάνο για κατασκευή υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος στην Αστυπάλαια
Σε φάση εκκίνησης είναι ο υβριδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στο πρώτο από τα “GReco islands”, δηλαδή της Αστυπάλαιας με βάση όσα ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Open o δήμαρχος της “Πεταλούδας του Αιγαίου” Νίκος Κομηνάς. Να σημειωθεί ότι με βάση απόφαση της ΡΑΑΕΥ η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου μετά και τη δημοσιοποίηση από την Αρχή του σχετικού εγγράφου με την απόρριψη των αιτιάσεων των υποψηφίων που δεν επιλέχθηκαν.

Σημειώνεται, ότι  σταθμός προβλέπεται να έχει εγκατεστημένη ισχύ 3 μεγαβάτ και τιμή ενέργειας στα 164,5 ευρώ/MWh. Μέσω αυτού του έργου το 61,2% των ενεργειακών αναγκών της Αστυπάλαιας θα παράγεται από καθαρή ενέργεια σε πρώτη φάση και εν τέλει στο 80% σε δεύτερη φάση μετά την επέκτασή του.

Στο διαγωνισμό είχαν συμμετέχει επίσης η Eunice και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Α.Ε.

Στο μεταξυ αυτήν την εβδομάδα η Κομισιόν ανακοινώνει νέα “πράσινα νησιά” στο πλαίσιο της της πρωτοβουλίας με τίτλο "30 πράσινα νησιά για το 2030". Φέτος σε όλη την ΕΕ θα επιλεγούν τριάντα νησιά ώστε να τροφοδοτηθούν 100% μέσω ΑΠΕ με ευρωπαϊκή στήριξη. Μεταξύ αυτών θα είναι και η Κύθνος, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη, που ήδη έχουν πάρει τη σχετική "πράσινη σφραγίδα".

Σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουνίου στο Σααρεμάα της Εσθονίας με τη συμμετοχή της επιτρόπου ενέργειας, Κάντρι Σίμσον και αξιωματούχων και ειδικών από κάθε χώρα, ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.