ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρωματιστά τιμολόγια: Νέα οικονομικότερη πρόταση παρόχου- «Όχι» ΡΑΕ, «ναι» Σκυλακάκη Κύριο

20:24 - 21 Ιαν 2024 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χρωματιστά τιμολόγια: Νέα οικονομικότερη πρόταση παρόχου- «Όχι» ΡΑΕ, «ναι» Σκυλακάκη
Την ώρα που οι καταναλωτές συνεχίζουν να… πονοκεφαλιάζουν σχετικά με το ποιο χρωματιστό τιμολόγιο ρεύματος να επιλέξουν, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φέρνει τα… πάνω κάτω, ρίχνοντας στο τραπέζι νέα οικονομικότερη πρόταση που, όμως, είναι εκτός πλαισίου,

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, έρχεται ένα πέμπτο, ευέλικτο χρωματιστό τιμολόγιο, με τη χαμηλότερη τιμή αυτή τη στιγμή και κερδίζει ήδη έδαφος.

Πρόκειται για ένα 8μηνο τιμολόγιο του οποίου η τιμή «κλειδώνει» στα 12,3 λεπτά η κιλοβατώρα. Μέχρι τώρα είχαμε το πράσινο που είναι μηνιαίο και είναι στα 13,6 λεπτά/KWh, ενώ υπάρχει και το 12μηνο μπλε με 14,9 λεπτά/KWh.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με επιστολή της, παρεμβαίνει και λέει «όχι», αλλά την ίδια ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας λέει «ναι», διότι, όπως λέει, «εμείς θέλουμε να υπάρχει ο ανταγωνισμός».

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης διευκρινίζει στο OPEN ότι «αν επιμείνει η ΡΑΕ, θα αλλάξει το πλαίσιο με υπουργική απόφαση. Στόχος είναι η δυνατότητα νέων πακέτων ανάμεσα στα χρώματα με προϋπόθεση την απόλυτη διαφάνεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.