ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Δύο «κινήσεις ματ» για το δανεισμό- Τα νέα συμβόλαια Κύριο

09:00 - 27 Νοε 2023 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Intralot: Δύο «κινήσεις ματ» για το δανεισμό- Τα νέα συμβόλαια
Τα δύο επόμενα «βήματα» για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ανακοίνωσε η διοίκηση της Intralot, στην ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου της εισηγμένης.

Πρόκειται για κινήσεις που θα βελτιώσουν την χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου και θα οδηγήσουν σε μείωση των δαπανών για τόκους. Έρχονται μάλιστα αμέσως μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 135 εκατ. ευρώ και την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιών.

Ειδικότερα, η Intralot αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση retail ομολόγου, εκτιμώμενου ύψους 130 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στην αγορά ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Για το retail bond έχουν ξεκινήσει ήδη ορισμένες διαδικασίες, όπως π.χ. η κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Δεύτερο «βήμα» αποτελεί η σύναψη σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με πέντε ελληνικές τράπεζες, οι συζητήσεις με τις οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Με αυτές τις δύο… κινήσεις ματ η διοίκηση του ομίλου προσδοκά να αποπληρωθεί το ομολογιακό δάνειο, ύψους 356 εκατ. ευρώ, που έχει εκδώσει η Intralot και το οποίο λήγει το Σεπτέμβριο του 2024. Επιπλέον, αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω ο δανεισμός της εταιρείας. Σημειώνεται ότι μετά από την πρόωρη αποπληρωμή ποσού 126 εκατ. ευρώ των ομολογιών, από τα κεφάλαια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το υπόλοιπο «αγγίζει» τα 229,56 εκατ. ευρώ, ποσό που πρόκειται να καλυφθεί με το retail bond και το κοινοπρακτικό δάνειο.

Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 458,2 εκατ. ευρώ φέτος το Σεπτέμβριο, έχοντας μειωθεί κατά 32,3 εκατ. ευρώ από το Δεκέμβριο του 2022 και κατά 51,5 εκατ. ευρώ από πέρυσι το Σεπτέμβριο. Στόχος είναι ο δανεισμός από τα 480,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023, να μειωθεί στα 340 εκατ. ευρώ.

Πέρα από το κομμάτι της απομείωσης του δανεισμού, η διοίκηση της Intralot εστίασε στην πολιτική επέκτασής της, διεκδικώντας νέα συμβόλαια στις ανεπτυγμένες αγορές, τόσο στις λοταρίες και την τεχνολογία όσο και στον στοιχηματισμό. Οι ΗΠΑ αποτελούν παραδοσιακά ένας τομέας δράσης με σημαντικές ευκαιρίες, ενώ χώρος για νέες συμβάσεις έχει δημιουργηθεί και στην αγορά της Αυστραλίας.

«Η Intralot έχει πλέον αλλάξει σελίδα, έχει ισχυροποιηθεί και μπορεί να διεκδικεί νέα συμβόλαια και έργα στις αγορές όπου ενδιαφέρεται», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της διοίκησης του ομίλου. Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου για τις προοπτικές της Intralot, «η ανάπτυξη των διαδικτυακών αγορών λοταρίας και αθλητικού στοιχηματισμού και η αυξανόμενη ρύθμιση της αγοράς i-Lottery, σε συνδυασμό με την ωρίμανση των νέων τεχνολογικών λύσεων της Intralot για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, θέτουν την εταιρεία σε θέση να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες, φέρνοντας νέα έργα τεχνολογίας με ισχυρότερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Αριστοτέλης Παππάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.