ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Στην τελική ευθεία το ομολογιακό-Δραστική η μείωση του δανεισμού Κύριο

09:00 - 19 Φεβ 2024 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Intralot: Στην τελική ευθεία το ομολογιακό-Δραστική η μείωση του δανεισμού
Προ των πυλών βρίσκεται η δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Intralot, ύψους έως 130 εκατ. ευρώ, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, το εύρος του προσφερόμενου επιτοκίου ιδιαίτερα ελκυστικό και η υπερκάλυψη σχεδόν σίγουρη. Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει τρεις εργάσιμες ημέρες, καθώς θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί την 23η Φεβρουαρίου στις 16:00.

Με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, η Intralot ολοκληρώνει το πλάνο αναχρηματοδότησης του δανεισμού της. Τα αντληθέντα κεφάλαια, σε συνδυασμό με το κοινοπρακτικό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του προηγούμενου ομολογιακού δανείου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με κουπόνι 5,25%, με ανεξόφλητο υπόλοιπο 229,6 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες της έκδοσης εκτιμώνται σε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Επομένως, τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια -μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης- θα ανέλθουν σε περίπου 124,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ περίπου. Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ και τη μερική αποπληρωμή ποσού 126 εκατ. ευρώ των senior notes, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανέρχονται στα 49 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός δανεισμός, μετά την αποπληρωμή των 126 εκατ. ευρώ, διαμορφωνόταν στα 454,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2023. Ο δείκτης καθαρής μόχλευσης (σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA) ανέρχεται στο 2,4x.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 458,2 εκατ. ευρώ φέτος το Σεπτέμβριο, έχοντας μειωθεί κατά 32,3 εκατ. ευρώ από το Δεκέμβριο του 2022 και κατά 51,5 εκατ. ευρώ από πέρυσι το Σεπτέμβριο. Στόχος είναι ο δανεισμός από τα 480,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023, να μειωθεί στα 340 εκατ. ευρώ. Το retail bond της Intralot θα έχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης μετά το πέρας δύο ετών από την έκδοσή του, με premium επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά. Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει η πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων και έκδοσης του ομολογιακού από την εταιρεία και η παράδοση των ομολογιών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης στους λογαριασμούς αξιογράφων τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων. Στις 28 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Συνολικά θα εκδοθούν 130.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ εκάστη. Το 30% της έκδοσης θα διανεμηθεί στους ιδιώτες επενδυτές και το 70% σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank. Ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι η Attica Bank, η Optima Bank, η Ambrosia Capital Hellas και η Euroxx Χρηματιστηριακή. Σύμβουλος έκδοσης έχει οριστεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Όσο για το κοινοπρακτικό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ, θα συμμετέχουν πέντε τράπεζες. Συνολικά 25 εκατ. ευρώ θα δώσει η Εθνική Τράπεζα, άλλα τόσα η Τράπεζα Πειραιώς, 20 εκατ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή της Attica Bank, άλλα 20 εκατ. ευρώ θα δώσει η Optima bank, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ αφορούν την Παγκρήτια Τράπεζα. Το δάνειο έχει συμφωνηθεί να λήξει στις 30 Ιουνίου του 2025, αλλά αναμένεται να παραταθεί για άλλον έναν χρόνο.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Intralot έχει συμπεριληφθεί στον MSCI Greece Small Cap Index, μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των δεικτών. Παράλληλα, η Edison ανακοίνωσε πως ξεκινά εκ νέου κάλυψη της Intralot, αναφέροντας πως στο βασικό μοντέλο ανάλυσής της η εταιρεία αποτιμάται στα 1,62 ευρώ, τιμή που ενσωματώνει συντηρητικά χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο και προτού εξεταστεί η πιθανή δημιουργία αξίας από νέες συμβάσεις.

Την έναρξη κάλυψης της Intralot ανακοίνωσε και η Ambrosia Capital, δίνοντας μάλιστα σύσταση «αγοράς» (buy). Η χρηματιστηριακή θέτει ως τιμή-στόχο 12 μηνών τα 1,55 ευρώ ανά μετοχή, που «μεταφράζεται» σε πρόβλεψη ανόδου (upside) κατά 41%.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 19 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.