ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρρηγεωργίου: Μεγάλες προκλήσεις στην ασφαλιστική αγορά-Θετική η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

13:31 - 01 Ιουν 2023 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Σαρρηγεωργίου: Μεγάλες προκλήσεις στην ασφαλιστική αγορά-Θετική η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ
Σημαντικές είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά με βάση τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κατά την έναρξη του 23ου συνεδρίου της Ύδρας.
Όπως ανέφερε ο Αλ. Σαρρηγεωργιού έξι είναι οι βασικές προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί ο κλάδος.
 
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός ο οποίος επηρεάζει μεταξύ άλλων τις επενδύσεις, τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις αλλά και την ικανότητα των πολιτών να ασφαλιστούν, η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, η υιοθέτηση των ESG κριτηρίων στις ασφαλιστικές εταιρείες, που είναι μάλιστα και ο βασικός θεσμικός επενδυτής της χώρας, το ζήτημα της προσέλκυσης νέων ταλαντούχων εργαζομένων στον κλάδο, αλλά και το κανονιστικό πλαίσιο, όπου μπορεί μεν να παράγεται επιθυμητό αποτέλεσμα πλην όμως είναι ένα τεράστιο σύστημα που θέτει κανονισμούς και τεράστια υποχρεωτική πληροφόρηση με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας τα ασφαλιστικά προϊόντα να γίνονται πιο ακριβά για τους πελάτες και οι επενδύσεις λιγότερο αποδοτικές. 
 
Ο Αλ. Σαρρηγεωργίου επανέλαβε για άλλη μια φορά το χαμηλό ποσοστό διείσδυσης του κλάδου στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ως θετική την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση ασφάλισης ακινήτου για φυσικές καταστροφές.
 
«Μας εξέπληξε γιατί τα υπόλοιπα κόμματα δεν υποστήριξαν το μέτρο. Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν και άλλα κίνητρα συμπληρώνοντας πως πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων παραμένει ανασφάλιστο και ότι επίσης την μεγαλύτερη ανάγκη για ασφάλιση την έχουν άτομα με χαμηλά εισοδήματα.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.