ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Να στηριχθεί η ισχυρή ανάκαμψη του λιανεμπορίου-Ενημέρωση από EuroCommerce

09:09 - 07 Οκτ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κορκίδης: Να στηριχθεί η ισχυρή ανάκαμψη του λιανεμπορίου-Ενημέρωση από EuroCommerce
Σε απάντηση στην κρίση COVID-19 και στην οικονομική ύφεση που προέκυψε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε στα τέλη Ιουλίου ένα ιστορικό πακέτο 1,8 τρισ. ευρώ, από τον 7ετή προϋπολογισμό του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης (NGenEU).

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η ΕΕ στη συνέχεια εξέδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της στα κράτη μέλη σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και πώς θα αξιολογηθούν. Η EuroCommerce για να βοηθήσει να τοποθετηθούν οι εθνικοί φορείς και να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΔΠ 2021-27 της ΕΕ, ανέπτυξε τα ακόλουθα:

1. Ένα γράφημα που περιγράφει το MFF και το NGenEU, πώς θα αποδεσμευτούν τα χρήματα και το «κλειδί» ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Εμπόριο.

2. Ένα συνοπτικό σημείωμα που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την καθοδήγηση που έχει αναπτύξει η ΕΕ για τα κράτη μέλη σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των προγραμμάτων τους.

Η EuroCommerce ενθαρρύνει τους φορείς να συνεργαστούν στενά με τις κυβερνήσεις τους, καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης και εφαρμογής των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης για να διασφαλίσουν ότι το οικοσύστημα λιανικού και χονδρικού εμπορίου δεν παραβλέπεται και έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση που απαιτείται για την ανάκαμψη, την ψηφιακή μετάβαση και τη βιωσιμότητα. Προτείνει επίσης στην Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο να διαθέσει έναν ειδικό προϋπολογισμό για δραστηριότητες συντονισμού. Ο στόχος για τη EuroCommerce είναι σε αυτή τη βάση να δημιουργήσει και να διαχειριστεί μια μονάδα συντονισμού, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τις εμπορικές επιχειρήσεις να περιηγηθούν στα πολλά διαφορετικά προγράμματα και να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και μέλος του ΔΣ της EuroCommerce Βασίλης Κορκίδης ελπίζει ότι το υλικό είναι χρήσιμο σε όλους, ώστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές για τη διασφάλιση μιας ισχυρής και βιώσιμης ανάκαμψης στον τομέα του λιανικού και χονδρικού εμπορίου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 07 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.