ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλαπλές ταχύτητες και ασάφειες στη λειτουργία πολυκαταστημάτων-Ποια καταστήματα κλείνουν πάλι

15:50 - 05 Απρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Πολλαπλές ταχύτητες και ασάφειες στη λειτουργία πολυκαταστημάτων-Ποια καταστήματα κλείνουν πάλι
Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα notos διότι λειτούργησε σήμερα (5/4) ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνει η Αστυνομία για να κλείσει το πολυκατάστημα, ενώ επιβλήθηκε από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, 5.000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη ρύθμιση για τη λειτουργία του εμπορίου, όσα καταστήματα λειτουργούν υπό ένα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως εάν φιλοξενούν shop in a shop άλλων προμηθευτών) επιτρέπονταν να λειτουργήσουν ακόμη και στις «βαθιά κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο ο όμιλος Notos Com, όσο και η αλυσίδα Hondos Center, Sephora, Gallery de Beaute κ.α προχώρησαν σήμερα σε ελεγχόμενη εξυπηρέτηση πελατών μέσω ραντεβού.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, τα πολυκαταστήματα δεν δύνανται να λειτουργούν, ακόμη και αν λειτουργούν υπό ένα ΑΦΜ, καθώς απασχολούν προσωπικό των προμηθευτών τους και άρα εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυκαταστημάτων, για τα οποία η λειτουργία δεν επιτρέπεται.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.