ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CVC Capital: Νέα εξαγορά αλλάζει τις ισορροπίες στο λιανεμπόριο Κύριο

10:18 - 01 Νοε 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
CVC Capital: Νέα εξαγορά αλλάζει τις ισορροπίες στο λιανεμπόριο
Το αμερικανικό fund CVC σαρώνει τις εξαγορές εταιριών στην Ελλάδα αφού σε λιγότερο από 24 μήνες έχει δαπανήσει 1,235 δις ευρώ για να αποκτήσει πληθώρα εταιριών από διαφόρους κλάδους και ακόμη όπως λένε οι πληροφορίες είναι στην αρχή του σχεδιασμού του στην Ελλάδα. Στη χώρα μας εμφανίστηκε το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο επικεφαλής του στην Ελλάδα Άλεξ Φωτακίδης έχει εκμυστηρευθεί σε φίλους και γνωστούς ότι θα επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και φιλοδοξεί το αμερικανικό fund να καταστεί μαζί με τον Prem Watsa της Fairfax την PSP και την Fraport, οι μεγαλύτεροι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνονται από τραπεζικές πηγές, βρίσκεται στο τελκό στάδιο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ “Μασούτης”, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου που παραμένουν σε ελληνικά χέρια.

Εάν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε deal- όπως αναμένεται, η CVC θα αποκτήσει  σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο και θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στις επιταχυνόμενες διεργασίες συγκέντρωσης του λιανεμπορίου σε όλο και λιγότερες μεγάλες επιχειρήσεις.  Η υπό εξαγορά εταιρεία εμφανίζει πολύ καλές επιδόσεις και θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στον κλάδο. Πέρυσι είχε κύκλο εργασιών 882 εκατ ευρώ (+ 6,3% σε ετήσια βάση), λειτουργικά κέρδη 22,1 εκ. ευρώ και EBITDA 60,1 εκατ. ευρώ. Οι  μέτοχοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ εμφανίζονται πρόθυμοι να πουλήσουν - υπό όρους και με ικανοποιητικό τίμημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συζητούμενο τίμημα είναι της τάξεως των 625 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού της εταιρείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 01 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.