ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- Νέο καθεστώς με τις προσφορές

08:04 - 26 Ιουλ 2022 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- Νέο καθεστώς με τις προσφορές
Στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων προχωρά η κυβέρνηση, όπως ορίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιπλέον, επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.

Την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιζητούσε εδώ και χρόνια ο εμπορικός κόσμος και είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Μάιο ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφορικά με την ίδια ρύθμιση, ο υπουργός είχε δηλώσει πως θα αρθεί και το όριο του 50% στις προσφορές ώστε οι έμποροι «να μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουν για όσα προϊόντα θέλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του σχετικού άρθρου του νομοσχεδίου, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εμπορικής κίνησης αλλά και τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου, δεν έχουν αποδώσει ουσιαστικά οφέλη στους εμπόρους και τους καταναλωτές.

Αντίστοιχα, η περιοριστική απαγόρευση της προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, στερείται οικονομικής λογικής, αποτελεί εμπόδιο στον ανταγωνισμό και μειώνει, αδικαιολόγητα, την κοινωνική ευημερία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.