ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Online φαρμακεία: Αύξηση 7% στον τζίρο- Οι αγορές των καταναλωτών

09:43 - 28 Απρ 2023 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Online φαρμακεία: Αύξηση 7% στον τζίρο- Οι αγορές των καταναλωτών
Αυξημένες κατά 7% ήταν οι πωλήσεις των online φαρμακείων το πρώτο τρίμηνο του 2023, αφού ανήλθαν στα 69 εκατ. ευρώ, με τη μέση τιμή αξίας του ηλεκτρονικού καλαθιού να αυξάνεται κατά 9% στα 43,70 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από έρευνα της Convert Group, στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία (€) online αγορών σε επίπεδο τρίμηνου αναδεικνύονται οι εξής: +7% σε προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, +2% σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες και +2% σε βρεφικά και παιδικά είδη. Μείωση στις πωλήσεις γνώρισαν τα προϊόντα υγείας κατά 31%, καθώς προϊόντα που βρίσκονταν για καιρό στις υψηλότερες θέσεις ζήτησης (όπως οι μάσκες προστασίας και τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού) δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για το αγοραστικό κοινό.

farmk 1

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει συγκράτηση των εκπτώσεων στο online κανάλι, αφού σε ποσοστό έπεσε στο 38% επί της Προτεινόμενης Λιανικής Τιμής από 43% που ήταν για στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

farm 2

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμηση τους προς τις mobile & tablet συσκευές για την πραγματοποίηση των online αγορών τους με ένα ποσοστό 67% έναντι των συσκευών desktop & laptops (32%).

Αναφορικά με την πραγματοποιήση των παραγγελιών, προτιμώνται οι πρωινές και  μεσημεριανές ώρες (9:00-12:00 και 12:00-15:00), ενώ η Δευτέρα και η Τρίτη αποτελούν τις πιο δημοφιλείς ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.