ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Louis Cruises: 400 εκ. ευρώ συνεισφορά στην εθνική οικονομία από το 2007

10:58 - 11 Απρ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Louis Cruises: 400 εκ. ευρώ συνεισφορά στην εθνική οικονομία από το 2007
454.318 επιβάτες διακίνησε το 2013 η εταιρεία Louis Cruises πραγματοποιώντας 659 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, κατέχοντας το 90% του home porting στην Ελλάδα με 95.557 επιβάτες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Louis Cruises για φέτος αναμένονται 820.000 επισκέψεις επιβατών σε ελληνικά λιμάνια, από τους οποίους οι 150.000 θα είναι home porting (προσμετρώντας και τα πλοία που ναυλώνει και διαχειρίζεται για λογαριασμό της Thomson Cruises).

 

Παράλληλα, η ετήσια συνεισφορά της εταιρείας στην εθνική οικονομία μόνο πέρυσι σε χρονιά κρίσης, ανήλθε σε 76 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τόσο στις δαπάνες επιβατών της όσα και στα άμεσα λειτουργικά έξοδα που περιλαμβάνουν ναυπηγοεπισκευές που μόνο πέρυσι άγγιξαν τα 17 εκ ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις- συνεισφορά από το 2007, έτος ίδρυσης της εταιρείας αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η Louis Cruises εγκαινιάζει ουσιαστικά τη φετινή ελληνική κρουαζιέρα και σε σχετική συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε τα φετινά της προγράμματα, τη στρατηγική της τοποθέτηση ως τη μοναδική εταιρεία με αφετηρία ελληνικά λιμάνια και το όραμά της για βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της κρουαζιέρας με την εισαγωγή νέων μοναδικών προορισμών.

 

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος εμπλουτίζει τις θεματικές κρουαζιέρες δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας, του κρασιού και της ιστορίας της χώρας μας.

 

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για εμάς καθώς αναλάβαμε την πρωτοβουλία και την καινοτομία να εντάξουμε στα προγράμματά μικρά ελληνικά νησιά που λόγω του μεσαίου μεγέθους των πλοίων μας, μπορούμε  να τα προσεγγίσουμε  χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η τοπική πολιτιστική ιδιαιτερότητα. Η ήπια αυτή τουριστική ανάπτυξη πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον κι η ‘αποσυμφόρηση’ κορεσμένων προορισμών, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τύχει της στήριξης του κράτους με τη διαμόρφωση των κατάλληλων υποδομών, προκειμένου να αξιοποιήσει η Ελλάδα το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κρουαζιέρα».

 

Από την πλευρά του ο κος Πυθαγόρας Νάγος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2014 θα είναι μία ικανοποιητική χρονιά για τη Louis Cruises. Όπως δήλωσε οι επιβεβαιωμένες κρατήσεις με ονόματα δείχνουν μία αύξηση της τάξης του 20% και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό τόσο για την πορεία της εταιρείας όσο και για την εθνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.