ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλάνο για επέκταση του ομίλου Μήτση στη Μύκονο

09:35 - 16 Σεπ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πλάνο για επέκταση του ομίλου Μήτση στη Μύκονο
Δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 287 εκατ. ευρώ, ενέκρινε χθες, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Και οι δύο στρατηγικές επενδύσεις πρόκειται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής και της λειτουργίας των έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για:

 Α. Την ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας του επενδυτικού φορέα "ΚΟΡΤΙΑ ΑΕ" στη Μύκονο, με προϋπολογισμό 61 εκατ. ευρώ. Αφορά στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης στην περιοχή Ελιά του Δήμου Μυκόνου. Η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.

Β. Την κατασκευή Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας και Μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας και μετατροπής σε πράσινο υδρογόνο του επενδυτικού φορέα "Bluesky300 IKE", με προϋπολογισμό 226,4 εκατ. ευρώ.

To επενδυτικό πλάνο για τη Μύκονο ανήκει στον όμιλο Mitsis Hotels κι αφορά στην ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Ελιά του δήμου Μυκόνου. Εντάσσεται, δε, στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 550 νέες θέσεις απασχόλησης.

Παράλληλα ο Όμιλος ενδιαφέρεται για τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμμένων Βούρλων, στην έκταση της οποίας βρίσκεται η σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη». Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε εκμισθωθεί στον όμιλο Μήτση με συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ του τελευταίου και της ΕΤΑΔ και καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση φακέλου έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2022.

Επίσης ο όμιλος, μέσα από εξαγορά ανέλαβε από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη το ακίνητο στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου, όπου με βάση το αρχικά εκπονηθέν πλάνο αναμένεται να επενδυθούν πόροι  400 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους φίλους του ευγενούς αθλήματος.

Αλλά και στην Κρήτη, ο Όμιλος προχώρησε σε εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar που βρίσκονται στη Χερσόνησο, το Aldemar Royal Mare και to Aldemar Cretan Village.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο όμιλος υπενοικίασε το «Μέγαρο Μεταξά», ένα εμβληματικό ακίνητο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο του Πειραιά, με στόχο την άμεση αξιοποίησή του και τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 110 δωματίων, από το 2023. Στα σκαριά βρίσκεται, τέλος, και η αξιοποίηση ενός ακινήτου που έχει στην κατοχή του ο όμιλος Μήτση στην Κω με την ανάπτυξη ενός τουριστικού χωριού υψηλών προδιαγραφών.

Ο Όμιλος διαθέτει 19  ξενοδοχεία σε βασικούς προορισμούς. Ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση με πρώτα ξενοδοχεία το Ramira και το Norida στην Κω. Προσφέρει, δε, 4.500 θέσεις εργασίας.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.