ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IMO: Προβάλετε άμεσα το ναυτικό επάγγελμα

14:57 - 19 Μαρ 2009 | Ναυτιλία
Την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την προσέλκυση πληρωμάτων στη θάλασσα αλλά και τη διατήρηση της απασχόληση τους εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Γενικός Γραμματέας του IMO Ευθύμιος Μητρόπουλος.

Όπως δήλωσε, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η έλλειψη ικανών αξιωματικών και στελεχών στο άμεσο μέλλον, κίνδυνος που επιβαρύνεται από την αυξανόμενη ανεργία λόγω των παροπλισμών.

Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε απ’ όλους τους ναυτιλιακούς οργανισμούς, αλλά και τις κυβερνήσεις-μέλη του ΙΜΟ, να ξεκινήσουν καμπάνιες προώθησης του ναυτιλιακού επαγγέλματος. Για να το πετύχουν θα πρέπει να δώσουν έμφαση σε τρία πράγματα:

Βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ναυτιλίας, στη διάχυση πληροφοριών όσον αφορά τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το ναυτικό επάγγελμα, και τρίτον να δοθεί έμφαση στην ποιότητα ζωής που υπάρχει πλέον πάνω στα πλοία, που έχει συγκλίνει πολύ με αυτή της ξηράς.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου όσον αφορά τους ναυτικούς της εξέπεμψε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, λέγοντας ότι ο αυξανόμενος ρυθμός παροπλισμών και αποσύρσεων μπορεί να οδηγήσει 40.000 Φιλιππινέζους ναυτικούς στην ανεργία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.