ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση ζωής για τον Ελληνικό Νηογνώμονα

20:31 - 06 Απρ 2009 | Ναυτιλία
Δικαίωμα να χορηγεί πιστοποιητικά για τα πλοία υπό Ελληνική σημαία για τους επόμενους 17 μήνες έλαβε ο Ελληνικός Νηογνώμονας με την υποχρέωση να συμορφωθεί προς τις ποιοτικές υποδείξεις που έγιναν από Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA).


Eπιπροσθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Νηογνώμονα, το δικαίωμα χορήγησς πιστοποιητικών για τους επόμενους 17 μήνες  αναμένεται να επεκταθεί  και στα πλοία άλλων κοινοτικών σημαιών μετά την υποβολή σχετικής αίτησης των κρατών αυτών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όσον αφορά στα πλοία που φέρουν μη κοινοτική σημαία και είναι εντεταγμένα στην κλάση του ο Ελληνικός Νηογνώμονας εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε θέματα κλάσεως και κυβερνητικής πιστοποίησης.

Η ανανέωση της αναγνώρισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Νηογνώμονα, χορηγήθηκε μετά τη διενέργεια επισταμένων και εξονυχιστικών ελέγχων στα Κεντρικά και περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA) κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής για ασφαλείς θάλασσες και προστασίας της ρύπανσης από πλοία (COSS) που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Οργανισμός ανέλαβε την υποχρέωση εντός της περιόδου αναγνώρισης να βελτιώσει τις υποδομές και την απόδοσή του στα θέματα μηχανογράφησης, εκπαίδευσης και κανονισμών και να επαναεπιθεωρηθεί στα πλαίσια τoυ  νέου Κοινοτικού Κανονισμού για τους αναγνωρισμένους Οργανισμούς προκειμένου να αποκτήσει μόνιμη αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.