ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος της Cosco στην Αθήνα

14:16 - 25 Ιαν 2010 | Ναυτιλία
Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Cosco κ. Γουέι Τζια Φου, για να έχει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, τους οποίους και αναμένεται να ενημερώσει για τα επενδυτικά σχέδια του κινεζικού ναυτιλιακού ομίλου στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη του κ. Γουέι, που έχει αναβληθεί ήδη μια φορά, καθώς ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου, ταξίδι το οποίο ανέβαλε καθώς δεν ήταν ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της παραχώρησης, έχει ξεχωριστή αξία καθώς ο Πρόεδρος της Cosco θεωρείται στην Αθήνα κομιστής ιδεών για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των οικονομιών των δύο χωρών.

Για το λόγο αυτό άλλωστε η ατζέντα των συναντήσεων του είναι πλήρης, αφού μεταξύ άλλων ο κ. Γουέι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Cosco, στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων του, θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και Έλληνες εφοπλιστές με τους οποίους η Κίνα διατηρεί στενούς και πολυετείς δεσμούς, τους οποίους και θα επιχειρήσει να καθησυχάσει για τις προθέσεις της χώρας του στο ναυτιλιακό τομέα σε σχέση πάντα με τους Έλληνες και τη ναυτιλία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.