ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maersk: Απαισιόδοξη για την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου

12:09 - 16 Φεβ 2010 | Ναυτιλία
Δεν βλέπουμε κανένα σημαντικό λόγο που θα στήριζε την ανάκαμψη της κατανάλωσης, είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη, γι’ αυτό και δεν είμαστε αισιόδοξοι για την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου τουλάχιστον για το 2010, δηλώνει ο CEO της Maersk AP Moller, Nils Andersen.

Οι δηλώσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Maersk, που διαχειρίζεται στόλο 500 containers αριθμός που αναλογεί στο 15% του κλάδου, αποτελεί βαρόμετρο για την αγορά

Για την αγορά των containers, ο κ. Andersen, είπε ότι βρίσκεται σε αποδεκτά αλλά όχι σε ικανοποιητικά επίπεδα,  Οι δύο πρώτοι μήνες του 2010, έδειξαν θετικά δείγματα αλλά δεν θα κρατήσει για όλο το χρόνο καθώς όπως επισήμανε όταν ολοκληρωθεί η αναπλήρωση των αποθεματικών, η αγορά και πάλι θα επιβραδύνει.

Επισήμανε ακόμη πως ανασταλτικός παράγοντας αποτελεί και η υπερπροσφορά πλοίων ωστόσο όπως παρατήρησε υπό κανονικές συνθήκες αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.

Τέλος, ο κ. Andersen δεν προβλέπει νέα βύθιση των ναύλων καθώς όπως είπε πολλοί πήραν το μάθημα τους και αρνούνται να λειτουργούν προσφέροντας υπηρεσίες κάτω του κόστους

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.