ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνονται τα LNG terminals στην ΕΕ

16:52 - 17 Φεβ 2010 | Ναυτιλία
Την ώρα που η χώρα μας κινδυνεύει να παραπεμφθεί για τους ατυχείς χειρισμούς στης ΔΕΣΦΑ, το 2010 αναμένεται να αποτελέσει χρονιά του υγροποιημένου αερίου, καθώς όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο ΕΕ ο τομέας των LNG ανεβαίνει. Μέχρι στιγμής σε επίπεδο ΕΕ υπάρχουν 17 εξειδικευμένα terminals υποδοχής υγροποιημένων αερίων και ένας αριθμός μεγαλύτερος των 20 εξειδικευμένων terminals βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση ανάπτυξης.

Μέσα στην περασμένη 2ετία, η αύξηση διακίνησης υγροποιημένων αερίων άγγιξε το 25% ενώ μέσα στο 2009 έπεσαν στην θάλασσα περίπου 40 πλοία μεταφορικής ικανότητας, 7.297.072 κυβικών μέτρων.

Το γεγονός καθιστά πρόδηλο, ότι τόσο για τον στόλο των πλοίων της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά και για τους σταθμούς διαχείρισης που βρίσκονται στα εξειδικευμένα terminals ,θα απαιτηθεί ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με υψηλή εξειδίκευση, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Όσον αφορά τα της θαλάσση,ς το θέμα της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε ναυτεργάτες, ήδη απασχολεί από 3ετιας της διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, που βλέπει την ανάπτυξη του τομέα να ανεβαίνει καθώς τουλάχιστον η ΕΕ έχει στραφεί προς την χρήση ενέργειας που είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.