ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Λούης-easyCruise στις κρουαζιέρες

17:02 - 21 Αυγ 2006 | Ναυτιλία
Συμφωνία δικαιόχρησης (franchise) του ονόματος easyCruise από την Louis, υπογράφηκε μεταξύ των δύο εταιρειών.

Με βάση τη συμφωνία, η Louis plc, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν στην αγορά και διαχείριση αριθμού πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος), θα εξασφαλίσει το αποκλειστικό δικαίωμα για χρήση της εμπορικής επωνυμίας easyCruise στην περιοχή αυτή, ενώ θα επωφεληθεί και από τη χρήση του διαδυκτιακού καναλιού πωλήσεων www.easyCruise.com.

    Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής, η Louis Cruise Lines και η easyCruise θα προσεγγίσουν από κοινού τα Ελληνικά Ναυπηγεία Νεώριον, με στόχο την αύξηση του αριθμού των πλοίων που προβλέπεται με βάση την Επιστολή Προθέσεως που έχει ήδη ανακοινωθεί από την easyCruise, η οποία προνοεί για ναυπήγηση δύο κρουαζιεροπλοίων με δικαίωμα προαίρεσης (option) για άλλα δύο. Η διαφοροποίηση που θα επιδιωχθεί, είναι να αυξηθούν τα πλοία που θα ναυπηγηθούν σε τρία, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα τρία. Τα επιπρόσθετα πλοία θα παραγγελθούν από την Louis.

    Η Louis θα έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό είτε νέα πλοία, που θα κατασκευαστούν με βάση τις προδιαγραφές της easyCruise, είτε υφιστάμενα που θα αναβαθμιστούν ούτως ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές αυτές. Η easyCruise Ltd θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του πρώτου πλοίου της Louis plc με την εμπορική επωνυμία της πρώτης. Η εν λόγω συμφωνία δικαιόχρησης του ονόματος της είναι η δεύτερη στην οποία προβαίνει η easyCruise Ltd, η οποία επιζητεί τέτοιου είδους συνεργασίες στις διεθνείς αγορές κρουαζιέρας.

    Ο Στέλιος Χατζιωάννου, Πρόεδρος της easyCruise, σχολιάζοντας τη νέα αυτή συνεργασία, δήλωσε: «Με την συνένωση των δυνάμεων της easyCruise και της Louis plc και με δεδομένη την ηγετική θέση της Louis στην κρουαζιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, η easyCruise όχι μόνο θα επωφεληθεί από τις γνώσεις και εμπειρίες της Louis στην περιοχή αλλά θα της δοθεί και η ευκαιρία να αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς, μέσω του μεγαλύτερου αριθμού πλοίων που θα παραγγελθούν, καλύπτοντας παράλληλα μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρχικά προγραμματιζόταν. Σε περίπτωση που παραγγελθούν όλα τα πλοία που προβλέπει η εν λόγω Επιστολή Προθέσεως, τότε ο συνολικός αριθμός κρουαζιεροπλοίων που θα λειτουργούν κάτω από την εμπορική επωνυμία easyCruise θα ανέλθει μέχρι τα έτη 2010 - 2011 στα οκτώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.