ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο δισ. δολάρια συμβόλαια για γεωτρητικά πλοία ναυπηγεία της DAEWOO

14:22 - 02 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
H Νοτιοκορεατική εταιρία Daewoo Shipdbuilding & Marine Engineering Co Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε παραγγελίες $2.07 δολάρια για 4 πλοία κατάλληλα για υποθαλάσσιες γεωτρήσεις - drilling ships.Η παράδοση των πλοίων αναμένεται σύμφωνα με την DAEWOO να γίνει τον Οκτώβριο του 2016.

 

Σε μία περίοδο που οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις, αλλά και η εγκατάσαση υποθαλάσσιων αγωγών απασχολούν ολοένα και περισσότερα την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα με το Αιγαίο να βρίσκεται στο επίκεντρο η αγορά των drilling Ships γνωρίζει ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τέτοια πλοία έχει επιδείξει η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα,  Γ. Οικονόμου κι άλλοι.
 
Τα πλοία αυτά χρησιμοποιούνται για νέες διερευνητικές γεωτρήσεις πετρελαίου ή φυσικού αερίου σε βαθιά νερά.  Τα drillship μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και ως πλατφόρμες για την εκτέλεση και ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης ή εγκατάσταση νέων υποθαλάσσιων σωληνώσεων.
 
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχουν τα συγκεκριμένου τύπου πλοία   είναι η ικανότητά τους να πραγματοποιούν γεώτρηση σε βάθος πάνω από 2500 μέτρα εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο από την εγκατάσταση πλατφόρμας γεώτρησης αλλά και ταυτόχρονη αποθήκευση ικανοποιητικών ποσοτήτων πετρελαίου στις δεξαμενές τους.

Είναι πιο ευέλικτα και ανοίγουν ουσιαστικά νέες προοπτικές στην βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου αφού οι υποθαλάσσιες έρευνες επεκτείνονται σε πιο βαθιές θάλασσες μακριά από τις ακτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.