ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάσχεση κρουαζιερόπλοιου στη Σούδα

07:58 - 05 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
Υπό κατάσχεση τελεί στο λιμάνι του Σούδας από το βράδυ της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο Princess Daphne.

Το πλοία ήταν ναυλωμένο στην Ambiente Kreuzfahrten και εκτελούσε κρουαζιέρες για λογαριασμό της. Ανήκει στην Classic International, με έδρα στην Πορτπγαλία που έχει στην κατοχή της άλλα 3 κρουαζιερόπλοια τα οποία έχουν ήδη κατασχεθεί και παραμένουν δεμένα σε διάφορα λιμάνια. Πιο πρόσφατη η περίπτωση του Princess Danae, νηολογίου Πορτογαλίας, που λόγω οφειλών σε προμηθευτές καυσίμων στις Φιλιππίνες είχε δεσμευτεί στο λιμάνι του Δουβλίνου τον Αύγουστο.

 

 Τα χρέη του «αδελφού σκάφους» Princess Daphne είναι κυρίως σε προμηθευτές (ταξιδιωτικούς πράκτορες ή οφειλές από συντηρήσεις κτλ). Τις τελευταίες ώρες καταβάλλεται προσπάθεια να διασφαλιστούν από πιστώτριες τράπεζες εγγυητικές, ώστε το πλοίο να αποπλεύσει.

 

Στο μεταξύ αεροπορικώς επιστρέφουν στις χώρες τους οι επιβάτες, Γερμανοί, Δανοί κυρίως μέσω του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.
 
Το πλοίο είχε καταπελεύσει το πρωί της Τρίτης στην Σούδα με 450 περίπου επιβάτες. Το πλοίο επρόκειτο να παραμείνει για 14 ώρες στην Κρήτη για να συνεχίσει το ταξίδι σε Κυκλάδες και Πόλη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.