ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΚ: Σε νέα πλοία και μείωση δανεισμού τα κεφάλαια από α.μ.κ.

13:33 - 20 Σεπ 2006 | Ναυτιλία
Στην αγορά νέων πλοίων και στη μείωση δανεισμού θα διατεθούν τα υπό άντληση κεφάλαια της εταιρίας ANEK, ύψους μέχρι 106,63 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η διοίκηση της εταιρίας, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα προτεινόμενα από το Διοικητικό Συμβούλιο υπό άντληση κεφάλαια είναι ύψους μέχρι 106,63 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση των εξόδων έκδοσης, τα οποία εκτιμάται να ανέλθουν σε 4,5 εκατ. ευρώ, είναι 102,13 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα διατεθούν ως εξής (ποσά σε εκατ. Ευρώ):

- Αγορά νέων πλοίων / πραγματοποίηση επενδύσεων - 81,71, έως το 2007.

- Μείωση δανεισμού - 20,42, έως το 2007.

Ειδικότερα η εταιρεία αποσκοπεί:

α) Στην αγορά νέων πλοίων από την δευτερογενή αγορά και αντίστοιχη προσαρμογή τους, για δρομολόγηση στις γραμμές της Κρήτης. Η Εταιρεία εκτιμά ότι με την ενέργεια της αυτή θα διευρύνει περαιτέρω τα μερίδια αγοράς με αντίστοιχη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

β) Στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της, με την διερεύνηση της δυνατότητας πραγματοποίησης επενδύσεων με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών του κλάδου, που δεν θα προέλθει από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών αυτών. Σε περίπτωση λήψης απόφασης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών του κλάδου, η Εταιρεία θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Χ.Α. (άρθρο 289 παρ.4γ).

Βασικός στόχος της απόφασης αυτής, αποτελεί η ανάδειξη της ΑΝΕΚ σε κυρίαρχο του κλάδου. Η δυναμικότητα της αγοράς απαιτεί προσαρμογή και ταχύτητα αποφάσεων που συντελούν στην ισχυροποίηση της Εταιρείας, ειδικότερα: 1. Δημιουργείται ένα ισχυρό υπόβαθρο, ικανό να αντιμετωπίσει τον όποιο ανταγωνισμό. 2. Επιτυγχάνεται αύξηση της αποδοτικότητας με βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών ανάπτυξης και συνεργιών. 3. Αυξάνονται οι δυνατότητες επέκτασης, όπως και η ευελιξία για αποδοτικότερη εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ευκαιριών.

γ) Στη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της, που θα συμβάλλει στην βελτίωση της χρηματοοικονομικής της θέσης.

Διευκρινίζεται ότι: α) Σε περίπτωση ολοκληρωτικής κάλυψης των κεφαλαίων που θα αντληθούν, η διάθεση αυτών θα γίνει σύμφωνα με τον ως άνω πίνακα. β) Σε περίπτωση μερικής κάλυψης, τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν αναλογικά για τους σκοπούς που αναφέρονται στον ως άνω πίνακα. γ) Σε περίπτωση μη διάθεσης όλων των αντληθέντων κεφαλαίων εντός του 2007, προβλέπεται κατάθεση τους σε ειδικό προθεσμιακό λογαριασμό.

Επιπλέον, επισημαίνεται, πως το Δ.Σ. προτείνει να γίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με την παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων μέχρι του ποσού των 101,56 εκατ. Ευρώ, σε αναλογία 17 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών για κάθε 10 υφιστάμενες με τιμή διάθεσης 1,05 Ευρώ ανά μετοχή.

Οι προσφερόμενοι τίτλοι θα είναι νέες κοινές ονομαστικές μετοχές προσφερόμενες για εγγραφή στους μετόχους της Εταιρείας, τα δικαιώματα εγγραφής των οποίων θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμα στο Χ.Α..

Για την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 309 του ισχύοντας Κανονισμού του Χ.Α. η Εταιρεία ανέθεσε τη σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου στην PROTON BANK.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.