ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Minoan: «Εφαρμογές για πλοία περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον»

02:06 - 17 Ιαν 2013 | Ναυτιλία
Μεθόδους βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων του στόλου της υιοθετεί η MINOAN LINES, στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης που επικρατεί στη ναυτιλία για μείωση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων από τους πλόες.

 

Σύμφωνα με την εταιρία κατά την διάρκεια της πρόσφατης προγραμματισμένης ακινησίας για τη συντήρηση των πλοίων H/S/F KNOSSOS PALACE και H/S/F FESTOS PALACE στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ Σύρου, τοποθετήθηκαν βελτιωμένα πτερύγια προπελών που εξασφαλίζουν υψηλότερη ενεργειακή απόδοση των πλοίων, καθώς και επικάλυψη της γάστρας των πλοίων με σιλικονούχα, φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα.

Στόχος, σύμφωνα με την εταιρία, των παραπάνω εργασιών είναι η πλήρης εναρμόνιση της εταιρείας με το SHIP ENERGY EFFICIENCY MANAGEMENT PLAN και ταυτόχρονα η μείωση των εκπομπών ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα δίνοντας έτσι, σημαντικό πλεονέκτημα στην εταιρεία και στα πλοία της.

Απώτερος σκοπός της MINOANLINES είναι να μειωθεί το περιβαλλοντολογικό της αποτύπωμα, με την σταδιακή μετατροπή των πλοίων της, σε πλοία περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.