ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική άνοδος της διακίνησης containers της MSC στον ΟΛΠ – Προς νέα σύμβαση συνεργασίας

13:29 - 29 Ιαν 2013 | Ναυτιλία
Η Mediterranean Shipping Company σχεδιάζει να αυξήσει την ελάχιστη εγγυημένη διακίνηση containers από τον προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, Γιώργος Ανωμερίτης.
Ειδικότερα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αυξηθεί το μίνιμουμ των φορτίων που θα φέρνει η MSC από 150.000 teu που είναι σήμερα στις 350.000 ετησίως. Σημειώνεται ότι από τα 625.014 teu που διακινήθηκαν από το προβλήτα Ι του ΟΛΠ το 2012, πάνω από το 85% υπολογίζεται ότι ήταν φορτία που έφερε η MSC. Μάλιστα η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες του “R” το 2012 κατέγραψε αύξηση κίνησης που υπερβαίνει το 20%, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της συνεργασίας. Σημειώνεται ότι πριν την έλευση της Cosco στον προβλήτα II του ΟΛΠ, η MSC ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού. Σήμερα εξακολουθεί να αξιοποιεί τον Πειραιά και κυρίως το τμήμα του λιμανιού που διαχειρίζεται ο Οργανισμός (προβλήτας I).
 
Το επιτελείο, μάλιστα, του ευρωπαϊκού ομίλου  φέρεται να προωθεί φορτία που μέχρι πρότινος πήγαιναν σε λιμάνια της Τουρκίας στον Πειραιά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.