ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Αγγελικούση: Στο top 10 των παραγγελιών για νέες ναυπηγήσεις

15:10 - 18 Φεβ 2013 | Ναυτιλία
Στην 10η θέση στη λίστα με τις παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων βρίσκεται ο Όμιλος Γιάννη Αγγελικούση. Έχει παραγγείλει την κατασκευή 24 πλοίων συνολικής αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χωρητικότητας 3,2 εκατομμυρίων τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Clarkson στην πρώτη θέση, με βάση και τη συνολική χωρητικότητα των υπό ναυπήγηση πλοίων βρίσκεται ο όμιλος του Φρέντρικσεν με 76 πλοία και ακολουθούν ο γιαπωνέζικος όμιλος Mitsui με 56 πλοία και τρίτη η China Shipping η οποία κτίζει περισσότερα πλοία, αλλά που έχουν μικρότερη χωρητικότητα, δηλαδή, 5,2 εκατομμύρια τόνους.

Ο Όμιλος Αγγελικούση, ο οποίος έχει από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως που αποτελείται από φορτηγά δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.
Οι τρεις εταιρείες που έχει είναι: η Maran Τankers με 44 δεξαμενόπλοια , η Anangel με 42 φορτηγά, και η MaranGas 7 μεταφοράς αερίου εκ των οποίων πέντε είναι μεταφοράς υγροποιημένου αερίου LNG και 2 LPG. Ο στόλος του αποτελείται από 91 πλοία εκ των οποίων τα 80 είναι υπό ελληνική σημαία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.