ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοαμερικανοί στον Ομιλο Μελισαννίδη

19:02 - 18 Οκτ 2006 | Ναυτιλία
Συμμετοχή σε ακόμη μια εφοπλιστική εταιρεία έσπευσε να αποκτήσει ο Π. Γεωργιόπουλος, αποκτώντας μερίδιο στην Aegean Maritime του Δημήτρη Μελισσανίδη, που προσπαθεί να αναβιώσει την αποτυχημένη προσπάθεια δημόσιας εγγραφής το 2005.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιόπουλος και το νο 1 της εταιρείας του General Μaritime (Genmar) Γάννης Ταβλάριος απέκτησαν από κοινού το 25% της εταιρείας πριν αυτή εισαχθεί. Ο κ. Γεωργιόπουλος συμφώνησε να γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και ο κ. Ταβλάριος ένας από τους διευθυντές. Το ύψος και το μέγεθος της δημόσιας προσφοράς της Aegean Maritime δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Η Aegean γίνεται έτσι η τρίτη εταιρεία στην οποία ο κ. Γεωργιόπουλος αγοράζει σημαντικό ποσοστό, καθώς πέρα από την Genmar είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Genco Shipping & Trading.

O κ. Μελισσανίδης διατηρεί στην εταιρεία ποσοστό 75% πριν τη δημόσια εγγραφή, που έχει ως κύριο ανάδοχο την Bear Stearns με την υποστήριξη της Johnson Rice&Co, της Simmons&Co International και της επενδυτικής τράπεζας Dahlman Rose. Ο κ. Μελισσανίδης, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Aegean συμφώνησε να παραιτηθεί από τις θέσεις αυτές και να οριστεί επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία αποπειράθηκε να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά το Νοέμβριο του 2005, που ήταν όμως ανεπιτυχής. Το 2005 επιχείρησε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 158 εκατ. δολαρίων, από τα οποία τα 45 θα τα χρησιμοποιούσε για την αγορά έξι μεταχειρισμένων product τανκερ διπλού τοιχώματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.